banner image
Press Release

Επιχειρηματικό Συνέδριο Greek Economy Restart

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 το ετήσιο συνέδριο της Grant Thornton στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο “Greek Economy | Restart”.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 2.000 άτομα περίπου, στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και διευθυντικά στελέχη της Grant Thornton από όλο τον κόσμο καθώς παράλληλα πραγματοποιείται και το Global Annual Conference της Grant Thornton International Ltd., που για πρώτη φορά έγινε φέτος στην Ελλάδα.

Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του Ed Nusbaum, Global CEO της Grant Thornton International Ltd με θέμα “Business Focus in Greece” ο οποίος παρουσίασε τις πιο πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις με επίκεντρο την Ελλάδα, ανέλυσε τους τομείς της επιχειρηματικής ανάπτυξης καθώς και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις.  

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Νικόλαος Β. Καραμούζης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Εργασίας Α.Ε. και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα “Οι επιπτώσεις των capital controls στις ελληνικές επιχειρήσεις”. Ο κύριος Καραμούζης στην ομιλία του έθεσε τα σημεία κλειδιά τα οποία θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να βγει από τη σημερινή κατάσταση. Αναφέρθηκε στην επίπτωση Capital Controls στην επιχειρηματική δυναμική, τονίζοντας τόσο τα αρνητικά όσο και ορισμένα θετικά σημεία τους, καταλήγοντας ότι εάν τα Capital Controls τερματιστούν στο 1ο τρίμηνο του 2016, αυτό θα βοηθήσει στη γρηγορότερη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το κλείσιμο του συνεδρίου ανέλαβαν οι κκ. Μανόλης Μιχαλιός, Partner, Head of Assurance και Νίκος Ιωάννου, Assurance Partner, οι οποίοι παρουσίασαν τη νέα έρευνα της Grant Thornton με τίτλο “Κλαδική ανάλυση: Επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο νέο οικονομικό περιβάλλον”. Η παρουσίαση ανέδειξε τα κύρια ευρήματα για την χρηματοοικονομική απόδοση και κατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων την περίοδο 2009-2014 και προδιέγραψε το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. 

Ο κ. Βασίλης Καζάς, Managing Partner της Grant Thornton στην Ελλάδα δήλωσε: «Μέσα σε μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας η Ελληνική Οικονομία επέδειξε αντοχή και αντανακλαστικά. Ζητούμενο πλέον η σταθεροποίηση και η εν συνεχεία επανεκκίνηση της οικονομίας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με cocktail buffet στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Εισηγήσεις συνεδρίου

  • "Business Focus in Greece", Ed Nusbaum, Global CEO Grant Thornton International Ltd [Download PDF, 2.5 MB [ 2551 kb ]]
  • "Οι επιπτώσεις των capital controls στις ελληνικές επιχειρήσεις", Νικόλαος Β. Καραμούζης, Πρόεδρος ΔΣ Eurobank Ergasias A.E., Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιά [Download PDF, 2 MB [ 1965 kb ]]
  • "Κλαδική ανάλυση: Επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο νέο οικονομικό περιβάλλον", Μανόλης Μιχαλιός, Partner, Head of Assurance & Νίκος Ιωάννου, Assurance Partner, στελέχη της Grant Thornton [Download PDF, 3.6 MB [ 3650 kb ]]

 

Copy text of article