• Οι στρατηγικές επενδύσεις «απογείωσαν» την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη της Grant Thornton

Σε υψηλό έξι ετών διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της Grant Thornton International Ltd

Συγκεκριμένα, η εστίαση σε αγορές-κλειδιά για την στρατηγική ανάπτυξη οδήγησε σε συνολικά παγκόσμια έσοδα ρεκόρ της τάξης των $5,45 δισ. για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, το οποίο χαρακτηρίστηκε από μια ευρείας κλίμακας ανάπτυξη της τάξης του 9,4% σε ολόκληρο το δίκτυο των εταιρειών-μελών.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από:

• Τις καθοριστικές συγχωνεύσεις στην Ιαπωνία και στη Νότια Αφρική, σε συνδυασμό με την οργανική ανάπτυξη σε Ασία-Ειρηνικό και Αφρική, η οποία διαμορφώθηκε στο 18,7% και 54,7% αντίστοιχα.

• Τη μεγαλύτερη του μέσου όρου ανάπτυξη στην Ευρώπη (7,7%), με περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές εταιρείες-μέλη να παρουσιάζουν αύξηση εσόδων πάνω από 10%.

• Την ιδιαίτερα ραγδαία ανάπτυξη στις υπηρεσίες tax (14,8%) και advisory (10,4%) σε όλο το δίκτυο.

Ο  Peter Bodin, CEO της Grant Thornton International Ltd., δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να αναγνωρίσω τη δέσμευση, το πάθος και την αποφασιστικότητά των στελεχών μας, που βοήθησαν το δίκτυο να επιτύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η επιτυχία μας φέτος είναι αποτέλεσμα μιας στοχευμένης κατεύθυνσης που εστιάζει σε αγορές με δυναμική ανάπτυξη, στις οποίες θέλουμε να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στρατηγικά. Η στρατηγική ανάπτυξη των υπηρεσιών μας με συγκεκριμένη κατεύθυνση και η εστίαση στην ποιότητα, στήριξαν την απόδοσή μας στις βασικές αγορές.

Επιπρόσθετα, η αυξανόμενη αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι συνεχείς πολιτικές αναταραχές και οι εμπορικές εντάσεις, δεν κατάφεραν να νοθεύσουν τους όρους των συναλλαγών για τους πελάτες μας ανά τον κόσμο. Αυτοί οι όροι ευνόησαν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και προετοίμασαν το έδαφος για τις αβέβαιες συνθήκες που αναμένονται μελλοντικά.

Αυτός είναι ο λόγος που και εμείς επιλέξαμε να επενδύσουμε στο δίκτυό μας, την τεχνολογία μας και στην ανάπτυξή των ανθρώπων και μελλοντικών ηγετών μας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι βρισκόμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη στους πελάτες μας, σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά.

Η μεγαλύτερη συγχώνευση του έτους έλαβε χώρα στην Ιαπωνία με την προσθήκη της Yusei Audit Co. και Yamada & Partners Certified Public Tax Accountants’ Co. στο δίκτυο, αυξάνοντας το προσωπικό κατά 900 άτομα και ενισχύοντας αισθητά τις δυνατότητες της Grant Thornton στην παροχή φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι ιαπωνικές συγχωνεύσεις συμπληρώθηκαν από μια δυνατή οργανική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ειδικότερα σε χώρες όπως η Ινδονησία (31,9%), η Μαλαισία (27,2%), η Σιγκαπούρη (16,3%) και η Ταϊλάνδη (12,6%). Την ίδια στιγμή, στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, το 42% των εταιρειών-μελών αύξησε τα έσοδα του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%.

Στην Αφρική 7 εταιρείες-μέλη αύξησαν τα έσοδά τους κατά 20% και το δίκτυο ολοκλήρωσε μια σημαντική συγχώνευση με τη SizweNtsalubaGobodo, η οποία θα συμβάλλει στην ποιότητα που αναμένουν οι πελάτες από εμάς τόσο στην περιοχή όσο και παγκοσμίως.

Η Ευρώπη βίωσε ανάπτυξη μεγαλύτερη του μέσου όρου κατά 7,7% με την Ιρλανδία (24,4%), την Ελλάδα (23,1%) και την Ισπανία (24,4%) να καταγράφουν εξαιρετική απόδοση. Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή της Αμερικής κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 5,7%, η οποία προέκυψε από την μεγάλη ανάπτυξη του Καναδά (13,2%), της Χιλής (17,4%) και των ΗΠΑ (4,8%)».

Ο Peter Bodin συνεχίζει λέγοντας ότι: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις επιχειρήσεις μας να ανθίζουν στις αγορές ολόκληρου του κόσμου καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε έναν βιώσιμο οργανισμό παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών νέας γενιάς».