Η διαδικασία επιλογής της Grant Thornton

Όταν ψάχνετε για μία νέα δουλειά, συχνά αρέσει στους ανθρώπους γύρω σας να μοιράζονται την σκέψη τους μαζί σας, ώστε να σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά. Οι εργοδότες επίσης, προσφέρουν άμεσα την γνώμη τους – συνήθως μέσα στα πλαίσια του «επέλεξε μας».

Στην Grant Thornton σκεφτόμαστε και πράττουμε διαφορετικά. Επιθυμούμε να μας γνωρίσετε, να καταλάβετε τι μπορούμε να σας προσφέρουμε και να ακούσετε τι έχουμε να σας πούμε για την εταιρεία μας. Έτσι θα γνωρίζετε αν ταιριάζουμε σε αυτό που ψάχνετε. Αυτή είναι η συμβουλή μας για εσάς.

Γνωρίστε μας

Ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Κάντε την έρευνά σας για εμάς – περιηγηθείτε στο website, στη σελίδα μας στο Facebook, στο LinkedIn και στο Twitter. Ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουμε και στην προσέγγιση μας στον τομέα της εργασίας. Επίσης, αν μας δείτε σε κάποια ημερίδα καριέρας μη διστάσετε να μιλήσετε στους αντιπροσώπους μας και να ρωτήσετε όποιες απορίες έχετε.

Πριν κάνετε αίτηση εργασίας, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε ποιο τμήμα της εταιρείας μας σας ενδιαφέρει. Τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξελίξουν τις ικανότητές σας, οπότε μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από αυτό που ίσως έχετε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Ψάξτε για τον ιδανικό ρόλο

Μπορείτε να δείτε τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται στην εταιρεία μας, κάνοντας μία επίσκεψη στις «». Εκεί αναρτώνται όλες οι διαθέσιμες θέσεις για φοιτητές και απόφοιτους στα τμήματα της εταιρείας μας.

Κάντε αίτηση για θέση εργασίας

Όταν βρείτε μία θέση εργασίας που να σας ταιριάζει , μπορείτε να κάνετε αίτηση κατευθείαν από το website ή μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στο recruitment@gr.gt.com. Σας συμβουλεύουμε να συμπεριλάβετε τον τίτλο και τον αντίστοιχο κωδικό της θέσης εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε.

Λαμβάνοντας την αίτησή σας για θέση εργασίας

Μετά την λήψη του βιογραφικού σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να σας γνωστοποιήσουμε τα επόμενα βήματα της διαδικασίας επιλογής. Επίσης, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε δύο online ερωτηματολόγια.

Online ερωτηματολόγια

Το πρώτο ερωτηματολόγιο είναι μία επιπρόσθετη ευκαιρία για εσάς να μας δώσετε επιπλέον πληροφορίες για το εκπαιδευτικό και το επαγγελματικό σας υπόβαθρο και να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε γιατί διαλέξατε να κάνετε αίτηση για να δουλέψετε στην εταιρεία μας και πως ταιριάζετε στον οργανισμό μας.

Το δεύτερο ερωτηματολόγιο είναι ένα ερωτηματολόγιο προσωπικότητας το οποίο μας βοηθάει να σας γνωρίσουμε καλύτερα πριν τις συνεντεύξεις. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση σε αυτό το ερωτηματολόγιο.

Testing Sessions

Θα σας καλέσουμε επίσης να συμμετάσχετε σε κάποιο από τα testing sessions τα οποία διοργανώνονται στα γραφεία της εταιρείας μας στην Αθήνα. Μέσω αυτών στοχεύουμε στο να κατανοήσουμε περισσότερα για τις ικανότητες και τις επιδεξιότητές σας.

Τα Testing Sessions διαρκούν μέχρι δύο ώρες και περιλαμβάνουν ένα τεστ Λογικής Σκέψης και ένα τεστ Μαθηματικών Γνώσεων. Επίσης παρέχουμε προαιρετικά τεστ Λογιστικής ή/και Φορολογίας για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για να εργαστούν στον τομέα της φορολογίας. Δεν απαιτείται προετοιμασία για την συμμετοχή σε αυτά τα τεστ.

Συναντώντας την ομάδα του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού

Εφόσον η αίτησή σας και τα αποτελέσματά σας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας, η ομάδα του Ανθρώπινου Δυναμικού θα επικοινωνήσει μαζί σας ώστε να κανονιστεί η ώρα της συνέντευξης και η τοποθεσία.

Συνεντεύξεις

Το επόμενο βήμα είναι να συναντήσετε τους ανθρώπους μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους Partners του αντίστοιχου τμήματος, με μέλη της ομάδας τους καθώς και με τους αντιπροσώπους μας από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι συνεντεύξεις θα είναι μία ευκαιρία για εμάς να μάθουμε περισσότερα για τις προηγούμενες εμπειρίες σας, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας και να παρέχουμε σε εσάς την δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα εμάς, την κουλτούρα της Grant Thornton και τις απαιτήσεις του ρόλου σας.

Λαμβάνοντας πρόταση συνεργασίας

Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα θα σας κάνουμε μία πρόταση να συνεργαστείτε μαζί μας. Συγχαρητήρια!

Μόλις αποδεχτείτε την πρότασή μας, ένα μέλος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού θα σας παρέχει μία επισκόπηση της διαδικασίας πρόσληψής σας και των πρώτων ημερών σας σε εμάς.

Ξεκινώντας μια νέα καριέρα

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε από την πρώτη μέρα τα εργαλεία που χρειάζεστε για μία πετυχημένη και γεμάτη νόημα καριέρα στην Grant Thornton. Θα συμμετέχετε σε μία σειρά εισαγωγικών σεμιναρίων και θα συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο (Counselor) ο οποίος θα σας παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη.