article banner
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μήνυμα από τον Διευθύνoντα Σύμβουλο της Grant Thornton στην Ελλάδα

Βασίλης Καζάς Βασίλης Καζάς

Τις τελευταίες ημέρες διανύουμε μια πρωτόγνωρη περίοδο για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον πλανήτη, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα. Θα πρέπει, όμως, να παραμένουμε ψύχραιμοι, ώστε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις που θα έχουν τη δυναμική να μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον, κοινωνικά και επιχειρηματικά.

Κύριο μέλημα για όλους μας στην Grant Thornton, αποτελεί αναμφισβήτητα η διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Ακολουθώντας τις οδηγίες των εθνικών και διεθνών φορέων, έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή όλων εκείνων των μέτρων που συμβάλλουν στην προφύλαξη της υγείας όλων μας, αλλά και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοιού. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναβάλλει όλα τα συνέδρια και τις ημερίδες που είχαμε προγραμματίσει, έχουμε αναστείλει τα επαγγελματικά ταξίδια των στελεχών μας, έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, έχουμε δομήσει πλάνο τηλεδιασκέψεων για την αποτελεσματική συνέχιση των δραστηριοτήτων μας και συνεχίζουμε να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες όλων των σχετικών φορέων. Επίσης, έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκτησης σε περίπτωση καταστροφής (Disaster Recovery Plan), καθώς και σχέδιο συνέχισης των δραστηριοτήτων (Business Continuity Plan), τα οποία πιστοποιούν την ικανότητα των υφιστάμενων τεχνολογικών υποδομών και ευρύτερων πόρων να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών μας.

Σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, βασική μας προτεραιότητα παραμένει να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας και να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας σε ολόκληρο το φάσμα του χαρτοφυλακίου μας. Με βασικό μας στόχο να συμβάλλουμε στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών αυτής της κρίσης στις επιχειρήσεις, έχουμε διασφαλίσει ότι τα στελέχη μας έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα και την πληροφοριακή υποδομή να εργαστούν απομακρυσμένα και να συνεχίσουν το έργο τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton, με στόχο να καλύψουμε αδιάλειπτα και σε διεθνές επίπεδο όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν από τους πελάτες μας, στη δύσκολη και απαιτητική περίοδο που διανύουμε. Προτεραιότητά μας είναι η εύρεση λύσεων και η παροχή προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ομαλή πλοήγηση των συνεργατών μας στα αχαρτογράφητα νερά που ταξιδεύουμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε πάντα να ανακαλύπτουμε νέες ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη ευκαιρία είναι ότι αυτή η κρίση μας έφερε πιο κοντά, όσο ποτέ άλλοτε. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας συνολικά.