Αναπόφευκτα, καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, η πληροφορία και η αποδοτικότητα συγχωνεύτηκαν στο internet, στις τεχνολογίες φορητότητας (όπως smart phones και tablets), στο σύννεφο και οδήγησαν τελικά στην εμπλοκή του πελάτη σας στις διαδικασίες σας, και την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Με τον τρόπο αυτό, η τεχνολογία έγινε πολύ σημαντική.

Με 20 και πλέον χρόνια εμπειρίας στις υπηρεσίες ΙΤ Business Consulting, η Grant Thornton Greece προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες θα απλοποιήσουν αλλά και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν σημαντικά τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των διαδικασιών σας.

INSIGHTS Digital Transformation Διαβάστε περισσότερα

Η  εξειδικευμένη ομάδα τεχνολογίας πληροφορικής της Grant Thornton, θα είναι πάντα δίπλα σας για να διασφαλίσουμε ότι η επένδυσή σας θα έχει τη μέγιστη απόδοση και τίποτα λιγότερο, παρέχοντας λύσεις και υπηρεσίες στους παρακάτω τομείς:

 • Enterprise Performance Management
 • Integrated Business Planning 
 • Business Intelligence και Analytics 
 • Υλοποίηση και Υποστήριξη Λύσεων ERP
 • Διαχείριση Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού
 • Διαχείριση Επιχειρηματικού Περιεχομένου
 • Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων
 • Διαχείριση Ανθρώπινου Κεφαλαίου
 • Διαχείριση Έργων Πληροφορικής & Επανασχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων
 • Αξιολόγηση επικινδυνότητας και συμμόρφωσης Πληροφοριακών Συστημάτων
 • Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων
 • Εκπαίδευση χρηστών / Σεμινάρια

Οι λύσεις που προτείνουμε

Enterprise Performance Management

Η ανάγκη για τη στρατηγική διαχείριση της πληροφορίας που διακινείται σε έναν οργανισμό είναι πιο έντονη από ποτέ. Παρόλα αυτά, οι Διοικήσεις των επιχειρήσεων συχνά καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να έχουν την ορατότητα που θα ήθελαν σε όλο το εύρος της επιχείρησης. Οι λύσεις Enterprise Performance Management της ομάδας συμβούλων Πληροφορικής της Grant Thornton παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που καλύπτουν το σύνολο της επιχείρησης, προσφέροντας τη δυνατότητα να  αξιολογήσετε το σύνολο των διαδικασιών εντός της.

Έχοντας διαθέσιμη «μία έκδοσης της αλήθειας», αποκτάτε ξεκάθαρη εικόνα για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι στρατηγικές σας κινήσεις στην κερδοφορία και τη μείωση του κόστους, τον προϋπολογισμό και τον οικονομικό σχεδιασμό σας.

Integrated Business Planning 

Η έγκαιρη και αξιόπιστη παράδοση των προϊόντων σας στον πελάτη, σε τιμή που σας επιτρέπει να είσαστε ανταγωνιστικοί, διατηρώντας παράλληλα υψηλή κερδοφορία συνιστά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και την επίτευξη των στόχων της εταιρείας σας. Είναι προφανές, ότι ο σωστός προγραμματισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατέχει ρόλο-κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Συχνά όμως, έρχεστε αντιμέτωποι με μεγάλους όγκους δεδομένων, διαρκείς μεταβολές και περιορισμούς, που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε σε ένα σωστό προγραμματισμό της εφοδιαστικής λειτουργίας της εταιρείας σας.

Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton, μελετούν τις ανάγκες της επιχείρησής σας και σας προτείνουν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε την εφοδιαστική αλυσίδα, από το επίπεδο του στρατηγικού σχεδιασμού, μέχρι την καθημερινή διαχείριση της προσφοράς και της ζήτησης. Σας βοηθούν να αποκτήσετε μια συνολική εικόνα για τις διαδικασίες προγραμματισμού της ζήτησης, των προμηθειών, καθώς και για το σχεδιασμό πώλησης και λειτουργίας (Sales & Operations Planning), έτσι ώστε να μπορείτε να προβαίνετε σε γρήγορες, ακριβείς και ενημερωμένες αποφάσεις, που φέρνουν την επιχείρησή σας μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Business Intelligence και Analytics 

Οι λύσεις Business Intelligence & Analytics της Grant Thornton σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε την αξία που κρύβεται κάτω από την πολυπλοκότητα των δεδομένων που σας ενδιαφέρουν. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας, προσωποποιημένες αναφορές και να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήματα τη στιγμή που προκύπτουν, μέσα από οποιαδήποτε συσκευή, σταθερή ή φορητή, όπου και αν βρίσκεστε. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα σε ομάδες να επεξεργάζονται με κοινό τρόπο, εταιρικά δεδομένα και να ανταλλάσσουν απόψεις σε πραγματικό χρόνο και με απόλυτη ασφάλεια.

Με τον τρόπο αυτό σας βοηθάμε να φτάσετε σε καινοτόμες αποφάσεις, που είναι πάντα σωστά τεκμηριωμένες. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των συμβούλων της Grant Thornton έχετε τη δύναμη να ρωτήσετε τις σωστές ερωτήσεις, να μετρήσετε τους, εστιασμένους στον κλάδο σας, σωστούς Σημαντικούς Δείκτες Απόδοσης (KPIs) και να ανακαλύψετε τη ιδανική συνταγή για χαμηλότερο κόστος και περισσότερα κέρδη.

Υλοποίηση και Υποστήριξη Λύσεων ERP

Κάθε σύγχρονος οργανισμός που δραστηριοποιείται στον οικονομικό στίβο χρησιμοποιεί λύσεις για τη διαχείριση των επιχειρηματικών του πόρων, γνωστά και ως συστήματα ERP. Τα συστήματα αυτά αποτελούν σήμερα τη ραχοκοκαλιά μιας επιχείρησης και έναν από τους βασικούς παράγοντες της εύρυθμης λειτουργίας της, συνδέοντας όλα τα τμήματα μιας εταιρείας μεταξύ τους. Πολλές φορές όμως, οι άνθρωποι μιας επιχείρησης βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα ERP, το οποίο είτε δεν είναι τεχνολογικά το κατάλληλο, είτε η υλοποίησή του δεν έγινε με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Οι σύμβουλοι του τμήματος IT Business Consulting Services της Grant Thornton θέτουν στη διάθεσή σας την 20ετή και πλέον εμπειρία τους σε μεγάλα έργα Πληροφορικής σε κορυφαίες εταιρίες. Είναι δίπλα σας για να προτείνουν state-of-τhe-art λύσεις με υψηλή λειτουργικότητα, εξαιρετική εμπειρία χρήσης και μοναδικά χαρακτηριστικά που θα καλύπτουν τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές σας ανάγκες.

Ακόμα περισσότερο, θα σας βοηθήσουν να  επιλέξετε τη λύση εκείνη που ταιριάζει με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείστε και θα διασφαλίσουν ότι θα υλοποιηθεί με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εταιρείας σας. Και όλα αυτά με ελάχιστο ρίσκο για την επένδυσή σας.

Διαχείριση Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού

Οι καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι η αποτελεσματική διαχείριση των παγίων τους, εκτός από πηγή εξοικονόμησης κόστους, αποτελεί τη βάση περαιτέρω ανάπτυξης. Η Grant Thorton αναλαμβάνει την υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων Διαχείρισης Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Enterprise Asset Management – EAM) έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε στενά την κατάσταση και την απόδοση των παγίων σας και να λαμβάνετε αποφάσεις που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα.

Η βαθιά γνώση των εξειδικευμένων απαιτήσεων του κάθε κλάδου, καθιστά τους συμβούλους της Grant Thornton πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθειά σας για βελτίωση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού σας και τη διαχείριση κινδύνων, καθώς  και για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συντηρήσεων, τη μείωση του κόστους των αποθεμάτων και τη συμμόρφωση με κανονισμούς και απαιτήσεις. Έτσι, η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σας μετατρέπεται σε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Διαχείριση Επιχειρηματικού Περιεχομένου

Ο όγκος της πληροφορίας που παράγεται, διακινείται και καταναλώνεται μέσα σε έναν οργανισμό αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που χρειάζονται και έξω από τα στενά όρια της επιχείρησης, από οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν τη βαρύτητα της σημασίας της πληροφορίας που «κατοικεί» στο σύννεφο και τα social media. Η ανάγκη για στρατηγική αξιοποίηση του συνόλου του περιεχομένου σε όποια μορφή και αν βρίσκεται, ψηφιακή ή σε χαρτί, είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη.

Στη Grant Thornton θεωρούμε ότι η απλή διαχείριση του περιεχομένου δεν αρκεί. Με τη χρήση κορυφαίων λύσεων Διαχείρισης Επιχειρηματικού Περιεχομένου αλλά και με την εμπειρία των συμβούλων του IT Business Consulting Services, η εταιρεία σας θα μπορεί να ενσωματώσει στις επιχειρηματικές της διαδικασίες και πρακτικές περιεχόμενο από όπου κι αν προέρχεται. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε τα λειτουργικά σας κόστη, θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, θα βελτιώσετε την εξυπηρέτηση των πελατών σας και θα ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο, αφού η πρόσβαση και η ροή της πληροφορίας θα είναι ελεγχόμενη. Έτσι, το εταιρικό σας περιεχόμενο θα μετασχηματιστεί σε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων

Το χτίσιμο στέρεων, μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες αποτελεί ίσως τη βασική προτεραιότητα μια επιχείρησης. Αυτό αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο σήμερα. Ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι πελάτες προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις με σκοπό να προμηθευτούν προϊόντα και υπηρεσίες. Η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του τρόπου επαφής με τον πελάτη είναι πιο έκδηλη από ποτέ.

Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton, σας δίνουν τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπο της κάθε επαφής του πελάτη με όλα τα τμήματα της εταιρείας, από τις Πωλήσεις και το Marketing, μέχρι το Support και το Service. Υλοποιώντας λύσεις με προηγμένη λειτουργικότητα, ειδικά σχεδιασμένη για την επιχείρησή σας, οδηγούν στον ευκολότερο εντοπισμό νέων ευκαιριών και στην αύξηση της αποδοτικότητας, είτε μέσα από έναν υπολογιστή γραφείου, είτε μέσα από μια φορητή συσκευή.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να σχεδιάσετε μια πιο εξατομικευμένη αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας, να οργανώσετε πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές, καμπάνιες Marketing, να βελτιώσετε το επίπεδο εξυπηρέτησης και να αυξήσετε την ικανοποίηση και αφοσίωση των πελατών.

Διαχείριση Ανθρώπινου Κεφαλαίου

Σε οποιονδήποτε σύγχρονο οργανισμό, οι εργαζόμενοι αποτελούν ένα κεφάλαιο, η αξία του οποίου μπορεί να αυξηθεί μέσα από σωστή διαχείριση και να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton θέτουν στην υπηρεσία σας, σύγχρονες τεχνολογικές λύσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Κεφαλαίου και σας βοηθούν να μεγιστοποιήσετε το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτετε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά διαδικασίες, όπως η διαχείριση ταλέντων, η διαχείριση προσλήψεων και επιλογής υποψηφίων, η διαχείριση απόδοσης και η διαχείριση καριέρας. 

Κερδίζοντας χρόνο από τη διεκπεραίωση διαδικαστικών θεμάτων, το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρεία σας θα μπορεί απερίσπαστα να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά προσφέρει αξία,  την ανάπτυξη των ανθρώπων που την αποτελούν.

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής & Επανασχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων

Το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται μια επιχείρηση μεταβάλλεται συνεχώς ενώ ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει γίνεται όλο και πιο σκληρός. Με στόχο να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, οι εταιρείες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις αναβαθμίζοντας την πληροφορική τους υποδομή. Όμως, ενώ η στρατηγική αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εάν δεν εκτελεστεί σωστά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο στον κλάδο των IT υπηρεσιών, μεγάλα έργα να παρεκκλίνουν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα με αρνητικό αντίκτυπο στο budget, στην απόδοση της επένδυσης και, γενικότερα, στην επιτυχία του έργου.

Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά έργα πληροφορικής, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι και να προτείνουν βελτιώσεις όπου είναι απαραίτητο. Η προσέγγισή μας συμπεριλαμβάνει την αναγνώριση των στόχων του έργου, την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος με σαφείς και διακριτούς ρόλους όλων των εμπλεκόμενων, την παρακολούθηση της προόδου του έργου σε σχέση με προαποφασισμένους στόχους, την επιβεβαίωση της τήρησης του προϋπολογισμού και τελικά τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού αποτελέσματος.

Αξιολόγηση επικινδυνότητας και συμμόρφωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Σε μια οικονομία που βασίζεται όλο και περισσότερο στην αποδοτική διαχείριση των πληροφοριών, η ανάγκη για την αποτελεσματική διαφύλαξη της αξίας της πληροφορίας μέσα στα όρια ενός οργανισμού, αποκτά χαρακτήρα ζωτικής σημασίας. Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton βρίσκονται δίπλα σας για να διασφαλίσουν ότι η Πληροφοριακή Υποδομή της εταιρείας σας είναι η κατάλληλη, ώστε να διατηρείται η ακεραιότητα των δεδομένων και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα οργανισμού σας.

Οι IT Auditors της Grant Thornton εμβαθύνουν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών, όπου αυτές συνδέονται άμεσα με τεχνολογικά συστήματα. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται βασίζεται σε αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές και οι σύμβουλοί μας είναι σε θέση να εντοπίσουν όλες τις ενδεχόμενες πηγές ρίσκου μέσα στην εταιρεία σας και να προτείνουν επανασχεδιασμό των συστημάτων σας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Υπηρεσίες Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων

Ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία, έχει οδηγήσει στην ανάγκη για αναθεώρηση της έννοιας της ασφάλειας της πληροφορίας και των περιουσιακών στοιχείων μέσα σε έναν οργανισμό. Καθώς οι εξωτερικές και οι εσωτερικές απειλές παίρνουν συνεχώς νέες μορφές, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για την εύρεση ενός σημείου ισορροπίας ανάμεσα σε καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και σε πολιτικές ασφάλειας.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι των IT Business Consulting Services της Grant Thornton μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην υιοθέτηση λύσεων Cyber Security, οι οποίες είναι σχεδιασμένες να είναι αποτελεσματικές ακόμα και στα πιο πολύπλοκα περιβάλλοντα, όπου οι ανάγκες για ασφάλεια είναι αυξημένες. Επιλέγοντας τη Grant Thornton για συνεργάτη, δεν εξασφαλίζετε απλά προστασία από σημερινές απειλές, αλλά αποκτάτε έναν σύμμαχο για τη χάραξη της στρατηγικής σας απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους.

Εκπαίδευση χρηστών/ Σεμινάρια

Η απόδοση της επένδυσης που πραγματοποιείτε στις πληροφοριακές υποδομές της επιχείρησης σας είναι ευθέως ανάλογη με την ικανότητα των ανθρώπων που τη συντηρούν και τη χρησιμοποιούν. Ακόμα και το πιο άρτια υλοποιημένο σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, που έρχονται ως αποτέλεσμα του δυναμικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείστε.

Τα IT Business Consulting Services της Grant Thornton παρέχουν στο προσωπικό της εταιρείας σας όλη την εκπαίδευση που απαιτείται προκειμένου να είσαστε βέβαιοι ότι επωφελείστε στο μέγιστο από το πληροφοριακό σας σύστημα. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε ότι η τεχνολογική υποδομή της εταιρείας σας μπορεί να παρακολουθήσει με ευέλικτο τρόπο τις αλλαγές που συντελούνται στην εταιρεία σας, ενώ είσαστε βέβαιοι ότι δεν προβαίνετε σε τεχνολογικές επενδύσης που δεν προσθέτουν αξία στην επιχείρησή σας.

Γιατί να επιλέξετε την Grant Thornton

Ως μέρος ενός παγκόσμιου οργανισμού με ετήσιο τζίρο 4,78 δις $ και με περισσότερους από 47.000 ανθρώπους σε 140 χώρες, έχουμε το μέγεθος να καλύψουμε την οποιαδήποτε ανάγκη σας. Τα  IT Business Consulting Services της Grant Thornton διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής. Οι σύμβουλοι μας διαθέτουν βαθιά γνώση των πρακτικών και των απαιτήσεων των Ελληνικών και Κυπριακών επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλη τεχνογνωσία σε κάθετες αγορές, με περισσότερες από 50.000 ανθρωποημέρες hands-on εμπειρίας σε υλοποιήσεις λύσεων λογισμικού και ειδικότερα στην υλοποίηση συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων.

Όσο μεγάλες κι αν είναι οι φιλοδοξίες σας για την επιχείρησή σας, η Grant Thornton είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας για την ανάπτυξη.