article banner
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αντιμέτωποι με τον COVID-19

Στο πλαίσιο των κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν στον COVID-19, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι προετοιμασμένες και ευέλικτες, ώστε να αντιμετωπίσουν και να προσαρμοστούν στις συνεχείς αλλαγές που έρχονται.

Η ραγδαία εξέλιξη του νέου κορωνοϊού COVID-19, απαιτεί την ενημέρωση και συμβολή όλων μας, επιχειρήσεων και ιδιωτών, με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, απέναντι στην κοινωνία. Σας παροτρύνουμε να ενημερώνεστε καθημερινώς από τους έγκυρους φορείς σχετικά με τις εξελίξεις και τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για έγκυρες πληροφορίες;

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: www.who.int

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας: www.eody.gov.gr

Υπουργείο Υγείας: https://www.moh.gov.gr/

Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων: http://www.mindev.gov.gr/

Υπουργείο Οικονομικών: https://www.minfin.gr/

Τι μέτρα έχουμε λάβει ως Grant Thornton για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;

Κύριο μέλημα για όλους μας στη Grant Thornton, αποτελεί αναμφισβήτητα η διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και της κοινωνίας εν γένει. Ακολουθώντας τις οδηγίες των εθνικών και διεθνών φορέων, έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων εκείνων που θα συμβάλλουν στην προφύλαξη της υγείας όλων μας αλλά και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Για τους ανθρώπους μας:

  • Αναστολή των επαγγελματικών ταξιδιών
  • Περιορισμός των μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες
  • Απομακρυσμένη εργασία για την πλειοψηφία των ανθρώπων μας, όταν δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους για συγκεκριμένους λόγους
  • Αντικατάσταση τυχόν συσκέψεων, συναντήσεων και προγραμματισμένων παρουσιάσεων, μέσω Skype και άλλων μέσων επικοινωνίας
  • Διαχωρισμός ομάδων εργασίας με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών μας σε πελάτες
  • Όλες οι εκπαιδευτικές παρακολουθήσεις θα γίνονται online
  • Προληπτική απολύμανση των χώρων εργασίας
  • Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες
  • Παραχώρηση άδειας ειδικού σκοπού για γονείς
rich text with image

 


Για τους συνεργάτες μας:

Η Grant Thornton έχει καταρτισμένο, ολοκληρωμένο και δοκιμασμένο σχέδιο ανάκτησης σε περίπτωση καταστροφής (Distaster Recovery Plan), καθώς και σχέδιο συνέχισης των δραστηριοτήτων (Business Continuity Plan), τα οποία πιστοποιούν την ικανότητα των υφιστάμενων υποδομών πληροφορικής να ανταπεξέλθουν σε έκτακτη και καθολική ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία των στελεχών μας αλλά και σε πιθανή αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Η ομάδα διαχείρισης κινδύνων της Grant Thornton, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να θέσει τα επιπλέον μέτρα που έχουν καταγραφεί, εφόσον αυτό χρειαστεί. Επίσης, το προσωπικό μας έχει τη δυνατότητα και την πληροφοριακή υποδομή για να εργαστεί απομακρυσμένα και να συνεχίσει το έργο του πελάτη εφόσον, για αυτό, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του στο χώρο του πελάτη, ή η πρόσβαση σε έγγραφα και στοιχεία του πελάτη, ή τα εν λόγω στοιχεία και έγγραφα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά, υπό την επιφύλαξη συνδρομής τυχόν λόγου ανωτέρας βίας.  

Η κατάσταση σήμερα παγκοσμίως

Διεθνείς φορείς έχουν προειδοποιήσει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία από την οικονομική κρίση του 2008. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το ξέσπασμα ίσως να έχει τα εξής αποτελέσματα στην παγκόσμια οικονομία:

Παρότι ορισμένες βιομηχανίες θα επηρεαστούν περισσότερο από άλλες, όλες οι επιχειρήσεις θα βιώσουν τον αντίκτυπο αυτής της κρίσης.

Source: , Johns Hopkins Coronovirus Global Cases

Μια πρωτόγνωρη απειλή

Ο κορονοϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας.

Σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, βασική μας προτεραιότητα παραμένει να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας και να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών αυτής της κρίσης και στην εύρυθμη λειτουργία, όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας συνολικά.