Οι ραγδαίες αλλαγές του κανονιστικού πλαισίου, οι διαρκείς μεταβολές στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών και η πίεση για γρήγορο λανσάρισμα νέων προϊόντων στην αγορά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν αυτές τις επιχειρήσεις. Η εφαρμογή ευέλικτων και καινοτόμων στρατηγικών είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Ακόμη και σήμερα, η συνεχής ανάπτυξη της ψηφιακής αγοράς εξακολουθεί να προβληματίζει τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Στις μέρες μας, οι πελάτες χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά καταστήματα όλο και περισσότερο ως εκθεσιακούς χώρους, όπου απλώς κοιτάζουν τα προϊόντα τα οποία μετά αγοράζουν online. Για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών, οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν σύνθετες πρακτικές λιανικού εμπορίου.

Οι έξυπνες επιχειρήσεις βελτιώνουν τα συστήματα πωλήσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται σε αυτή τη σημαντική μεταστροφή της αγοράς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και προοδεύουν. Η Grant Thornton σας υποστηρίζει να διαχειριστείτε τους κινδύνους και να μεγιστοποιήσετε τις ταμειακές σας ροές. Η ομάδα μας συνεργάζεται με εταιρείες λιανικού εμπορίου όλων των σχημάτων και μεγεθών, βοηθώντας τους σε βελτίωση απόδοσης και διαχωρισμό κεφαλαίου κίνησης. Στη συνέχεια, οι διαδικασίες χαρτογράφησης  που εφαρμόζουμε προσδιορίζουν τους κινδύνους στη στελέχωση της επιχείρησής σας.

Οι λύσεις που προτείνουμε

  • External/Internal audit
  • Corporate and international tax including Transfer pricing
  • VAT and Indirect taxes
  • Employer solutions
  • Corporate finance
  • Financial and operational restructuring
  • Forensic & investigation services
  • Far East/Supply chain

Γιατί να επιλέξετε την Grant Thornton

Η επιτυχία συχνά σημαίνει ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Η ομάδα μας μπορεί να αναλύσει τις συνθήκες που επικρατούν σε διάφορες αγορές και να προσδιορίσει  τις ενδεδειγμένες τοποθεσίες για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας. Ειδικευόμαστε στη χαρτογράφηση της ανάπτυξης, διαθέτουμε πλούσια πηγή συγκριτικών στοιχείων και θα  ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες σας για την ανάπτυξη στις ενδεδειγμένες τοποθεσίες.

Τα στελέχη μας θα διασφαλίσουν ότι οι διεθνείς σας δράσεις έχουν οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Οι άνθρωποι μας θα σας βοηθήσουν με τα θέματα άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Insight

Covid-19: Η επόμενη μέρα για το λιανικό εμπόριο

About us

Δείτε περισσότερα για την Grant Thornton