banner image
Press Release

Επιχειρηματικές Ευκαιρίες ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη

Grant Thornton: Προτεραιότητα η στρατηγική ανάπτυξη και ανάδειξη νέων διασυνοριακών επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης

CEBG meeting collageΗ Grant Thornton, στις 13 & 14 Μαρτίου 2017, πραγματοποίησε στα γραφεία της διήμερο συνέδριο, με θέμα τη στρατηγική ανάπτυξη και ανάδειξη των νέων διασυνοριακών επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδύονται ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη από το παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton αλλά και από τις εταιρείες μέλη του, συγκεκριμένα από την Κίνα, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επικυρώθηκε και η ίδρυση της ομάδας Grant Thornton China Europe Business Group (CEBG), μιας συνεργατικής πρωτοβουλίας επιχειρηματικής ανάπτυξης που στόχο έχει να αναγνωρίσει και να αξιοποιήσει τις νέες και σημαντικές ευκαιρίες που αναδύονται στην Ευρώπη, μέσω των επενδύσεων από Κινεζικές ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις (SOEs), μέρος και της πρωτοβουλίας OBOR (One Belt One Road), για τη δημιουργία μεταφορικών διαδρόμων και οικονομικών συνεργασιών. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας CEBG είναι ο κ. Πάνος Βόδινας, International Business Director , Grant Thornton China.

Την έναρξη και το καλωσόρισμα πραγματοποίησε ο κ. Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα, έκανε μια σύντομη αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η περίοδος που διανύουμε αλλά και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων «είμαστε μέλη ενός δυνατού δικτύου και η ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, θα εμπνεύσει την τοπική ανάπτυξη».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε και η κα Zhou Ruojun, Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε πώς τέτοιες πρωτοβουλίες μελλοντικά στοχεύουν στην σταδιακή βελτίωση των Σινο-Ευρωπαικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να καταστεί σημαντικό Σινο-Ευρωπαϊκό κέντρο το οποίο στόχο έχει να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες για ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μέσα από την παγκόσμια εμβέλεια του δικτύου, την τοπική τεχνογνωσία και τις ολοκληρωμένες ομάδες στελεχών. Οι δυναμικές επιχειρήσεις που σκέφτονται την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο και αξιόπιστο σύμβουλο που γνωρίζει τις προκλήσεις του Κινεζικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την γλώσσα και τον πολιτισμό και μπορεί να τους καθοδηγήσει σε μια νέα συναρπαστική αγορά. 

Η Grant Thornton είναι ένα από τα δυναμικότερα δίκτυα παροχής ανεξάρτητων ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Με πάνω από 47.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 140 χώρες, είμαστε ένας πραγματικά παγκόσμιος οργανισμός που βοηθά δυναμικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους για ανάπτυξη. Η Grant Thornton Κίνας, συγκεκριμένα, διαθέτει 23 γραφεία σε όλα τα περίχωρα της χώρας, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών $195.9 εκ και απασχολεί πάνω από 4.000 άτομα.

CEBG meeting photo 1

(Επάνω: Διευθυντικά στελέχη από τις εταιρείες μέλη του παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton που συμμετείχαν China Europe Business Group)

CEBG meeting photo 2

(Επάνω, από αριστερά προς τα δεξιά: Andrew Dickson, Director, Member Firm Development Europe, Grant Thornton International, Kelly Jiang, Executive Director Markets Development, Grant Thornton China, Zhou Ruojun, Economic and commercial Counsellor of the Chinese Embassy, Panos Vodinas, International Business Director, Grant Thornton China)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Τμήμα Marketing & Business Development

T: 210 72 80 069-70

Φ: 210 72 12222

E: marketing@gr.gt.com

Copy text of article