Δημιουργώντας ένα σχέδιο δράσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «International Business Report: Women in business» της Grant Thornton για το 2019, με τίτλο «Γυναικείο Επιχειρείν: Δημιουργώντας ένα σχέδιο δράσης», η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στις ανώτερες διοικητικές θέσεις των επιχειρήσεων παρουσιάζει, διεθνώς, σημαντική πρόοδο.Σε παγκόσμιο επίπεδο, τους τελευταίους 12 μήνες παρατηρείται μία αύξηση των ποσοστών των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις καθώς και στα ποσοστά των επιχειρήσεων που έχουν τουλάχιστον μία γυναίκα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Πέρα από τη δημοσίευση των στοιχείων της έρευνας, η Grant Thornton περιγράφει επίσης και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και μέσα από πρακτικά βήματα να συμβάλουν στην αύξηση του αριθμού των γυναικών στην ανώτερη διοίκηση, σε όλους τους ρόλους εργασίας, τους κλάδους και τις γεωγραφικές περιοχές.

Ως ηγέτες των δυναμικών επιχειρήσεων του κόσμου, έχετε τη δύναμη να φέρετε την πραγματική αλλαγή. Για το λόγο αυτό, καλούμε τα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν στον διάλογο αυτό σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα επιφέρουν τελικά μια μακροχρόνια αλλαγή. Βοηθήστε μας να χτίσουμε από κοινού ένα σχέδιο δράσης και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για το πώς μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα προβάλλουν στο μέλλον την ισότητα των δύο φύλων στις ανώτερες διοικητικές θέσεις των επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας το hashtag #BlueprintForAction σε όλα τα social media.

Κατεβάστε την πλήρη έρευνα εδώ: Έρευνα της Grant Thornton για το Γυναικείο Επιχειρείν: Δημιουργώντας ένα σχέδιο δράσης