Εφαρμόζοντας το Σχέδιο Δράσης στην πράξη

Τους τελευταίους 12 μήνες, η έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton για το γυναικείο επιχειρείν έχει επικεντρωθεί στα στατιστικά στοιχεία για την πολυμορφία των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας εκτιμήσεις για το πως μεταβάλλονται. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της έρευνας αφιερώθηκε στη μελέτη των δράσεων που κάνουν οι επιχειρήσεις για να βελτιώσουν την πολυμορφία των φύλων.

Η έρευνα «Γυναικείο Επιχειρείν 2020: Εφαρμόζοντας το σχέδιο δράσης στην πράξη» υπογραμμίζει τις παγκόσμιες τάσεις σε ό,τι αφορά στην ισότητα των φύλων, παρουσιάζοντας μια εξομοίωση των ποσοστών. Παράλληλα, η έρευνα φέρνει στο φως τα success stories περιοχών όπως η Λατινική Αμερική και η Αφρική, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο. Επιπλέον, η έρευνα εξετάζει ποιους ρόλους κατέχουν οι γυναίκες στα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης. Τέλος, περιγράφει τις πιο δημοφιλείς πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πολυμορφίας των φύλων, πολλές εκ των οποίων είχαν ήδη αναφερθεί στο Σχέδιο Δράσης της Grant Thornton για το 2019.

Mοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για το πώς μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες για την ισότητα των δύο φύλων, χρησιμοποιώντας τα hashtag #BlueprintForAction και #WomeninBusiness σε όλα τα social media.

Κατεβάστε την πλήρη έρευνα εδώ: rich text with download pdf

Οι Diversity & Inclusion Αmbassadors της Grant Thornton δήλωσαν:

ThanasisXynas.JPG

 

TsironiChristina.JPG

 

LinaKaza.JPG