banner image
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Grant Thornton: Το τμήμα "Transactional Advisory Services" μετονομάζεται σε "Deals Services"

Αθήνα, 27.09.2023

Η Grant Thornton ακολουθώντας πάντα τον παλμό της αγοράς, εξελίσσεται και προσαρμόζεται με αμεσότητα και ευελιξία στις νέες συνθήκες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, μετονομάζει έναν νευραλγικό πυλώνα της λειτουργίας της, το τμήμα "Transactional Advisory Services" σε "Deals Services".

Αυτή η αλλαγή δεν αντικατοπτρίζει μόνο την εξέλιξη των υπηρεσιών, αλλά και τη δέσμευσή της εταιρίας να προωθεί την καινοτομία, την ανάπτυξη και την αλλαγή στον χώρο της επιχειρηματικής συμβουλευτικής. Αντανακλά πλήρως τις γνώσεις και την εμπειρία των στελεχών της εταιρίας στον χώρο των Εξαγορών & των Συγχωνεύσεων (M&As), αποτυπώνοντας πιο ευδιάκριτα στο κοινό τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρει, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής στρατηγικής των πελατών της.

Καθώς εισέρχεται σε αυτήν την νέα φάση της πορείας της, η Grant Thornton επιδιώκει να είναι πηγή έμπνευσης για νέες επιτυχημένες συναλλαγές και συμφωνίες. Σκοπός της είναι να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και να βοηθάει τους πελάτες της να αναπτύσσονται, προσφέροντας τους την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των "Deals." Η ουσία των παρεχόμενων υπηρεσιών της, οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες καθώς και η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρίας σε θέματα Εξαγορών & Συγχωνεύσεων, είναι συστατικά στοιχεία της επιτυχημένης της πορείας, τα οποία θα παραμείνουν αναλλοίωτα, με μοναδικό γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωσή τους.

Το τμήμα "Deals Services" αποτελείται από μια ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εξειδίκευση, οι οποίοι με πάθος και δυναμισμό εργάζονται για να δημιουργούν "Deals" που διαμορφώνουν το μέλλον. Σε αυτή την ομάδα προστέθηκε και ο κ. Κωνσταντίνος Μασέλης, o οποίος ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής των Μ&Αs στο τμήμα “Deals Services”. Πρόκειται για ένα στέλεχος με 20ετή εμπειρία στον τομέα των M&As και των Κεφαλαιαγορών. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Μασέλης εργάστηκε στο αντικείμενο του Μ&Α και Corporate Finance στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα, έχοντας συμμετάσχει σε πολυάριθμα deals επιχειρήσεων και διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Μιλώντας για την μετονομασία του τμήματος και την προσθήκη του Κώστα στην Ομάδα των Deals, ο κ. Δημήτρης Δουβρής, Partner και επικεφαλής του τμήματος “Deals Services, δήλωσε:

«Το τμήμα μας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς στο πεδίο των συναλλαγών, αυξάνοντας την παρουσία του στις μεγάλες συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική αγορά. Τα στελέχη μας, διαθέτοντας βαθιά γνώση της ελληνικής δυναμικής επιχείρησης αλλά και των τάσεων που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, υποστηρίζουν παραδοσιακά τους πελάτες μας σε όλο το φάσμα των συμβουλευτικών υπηρεσιών που απαιτούνται κατά τη διάρκεια μίας συναλλαγής. Επενδύοντας συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό μας με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των πελατών μας, οι υπηρεσίες μας έχουν επεκταθεί και είμαστε παρόντες σε περισσότερα στάδια μιας συναλλαγής, από τη σύλληψη της ιδέας και τον στρατηγικό σχεδιασμό της, στην εκτέλεση του πλάνου και τον μετασχηματισμό μιας επιχείρησης μέχρι και τις υπηρεσίες που έπονται της ολοκλήρωσης της συναλλαγής -πχ. την ενσωμάτωση στη νέα εταιρία. Η μετονομασία του τμήματός μας έρχεται να αποτυπώσει τον διευρυμένο ρόλο μας και την αξία που μπορούμε και δίνουμε στους συνεργάτες μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσθήκη του Κώστα με τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που φέρνει, να αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ομάδα μας αποδεικνύοντας τη δέσμευση μας για συνεχή και πιο εξειδικευμένη παροχή υποστήριξης στους πελάτες μας με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό μας. Στόχος μας για το μέλλον είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά και να πρωταγωνιστήσουμε σε μεγάλες συναλλαγές μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιριών.»

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Μασέλης, Partner στο τμήμα “Deals Services ανέφερε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή η ένταξή μου στην οικογένεια της Grant Thornton. Το brand της Grant Thornton είναι συνώνυμο της υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών συμβουλευτικής, εξαιτίας της πελατοκεντρικής της κουλτούρας και της εξαιρετικής ομάδας στελεχών που διαθέτει. Μαζί θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να βοηθάμε τους πελάτες μας να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες Εξαγορών & Συγχωνεύσεων που ανοίγονται στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσουν σημαντικές υπεραξίες. Η Ελλάδα έχει δρομολογήσει ενεργά ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, βελτιώνοντας το κανονιστικό πλαίσιο και παρέχοντας κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων. Οι στρατηγικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναμένεται να ενδυναμώσουν σημαντικά την δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες Εξαγορών & Συγχωνεύσεων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ανάγκη για τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχει η Grant Thornton».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το:

Τμήμα Marketing & Client Experience

T: 210 7280 067