Περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα: Χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης παγκόσμιας κλίμακας
ΑΡΘΡΟ Περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα: Χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης παγκόσμιας κλίμακας
Η ίδια η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, ο ορισμός τους και η αυξημένη χρήση τους έχουν δημιουργήσει προκλήσεις ακόμη και στις πιο παγιωμένες νομοθεσίες και τα πλαίσια χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.
Από την κρίση του COVID-19 στην επανεκκίνηση της οικονομίας
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Από την κρίση του COVID-19 στην επανεκκίνηση της οικονομίας
Η παγκόσμια οικονομία του 2020 αντιμετώπισε πολύ ισχυρές προκλήσεις ως απόρροια της έξαρσης της πανδημίας COVID-19.
Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Προϋποθέσεις και παράμετροι επιτυχίας για τη χώρα μας
Digital Transformation Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Προϋποθέσεις και παράμετροι επιτυχίας για τη χώρα μας
Η πανδημία του COVID-19 σε συνδυασμό με τη γενικότερη ενωσιακή στρατηγική για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των χωρών της Ε.Ε. αποτέλεσαν τη βάση αλλά και την ευκαιρία για τη δημιουργία ειδικών μηχανισμών στήριξης των οικονομιών και αντιμετώπισης των προκλήσεων
Βοηθήστε τους υπαλλήλους της τράπεζάς σας να προσαρμοστούν και να προάγουν την επαγγελματική αξία
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Βοηθήστε τους υπαλλήλους της τράπεζάς σας να προσαρμοστούν και να προάγουν την επαγγελματική αξία
Οι νέες συνήθειες πελατών και οι νέοι τρόποι εργασίας απαιτούν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης
Μεταρρυθμίσεις, Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Μπορούμε;
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Μεταρρυθμίσεις, Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Μπορούμε;
H ελληνική και η παγκόσμια οικονομία και κοινωνία αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση, που προκαλεί ταυτόχρονα δυσμενέστατες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες και αβεβαιότητες.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τραπεζικού συστήματος και το μέλλον του δικτύου καταστημάτων
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τραπεζικού συστήματος και το μέλλον του δικτύου καταστημάτων
Οι περισσότεροι πελάτες που επισκέπτονταν το δίκτυο καταστημάτων πριν από την πανδημία είναι πιθανό να παραμείνουν «συνδεδεμένοι» μέσω του διαδικτύου.
Η Επόμενη Ημέρα της Πανδημίας
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Η Επόμενη Ημέρα της Πανδημίας
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το 2020 μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.
Πανδημία & Οικονομική Ανάκαμψη: Οι προκλήσεις μπροστά μας
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Πανδημία & Οικονομική Ανάκαμψη: Οι προκλήσεις μπροστά μας
Εξαιρετικά δύσκολες και αβέβαιες συνθήκες διαμορφώνονται στην Ελλάδα και διεθνώς, κυρίως, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
Covid-19: Τα νέα δεδομένα και οι προοπτικές στον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Covid-19: Τα νέα δεδομένα και οι προοπτικές στον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο επιχειρείν σε όλους τους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Οικονομία, πολιτική και επιχειρήσεις: Διαχειρίσιμες οι προκλήσεις;
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Οικονομία, πολιτική και επιχειρήσεις: Διαχειρίσιμες οι προκλήσεις;
Ο κόσμος αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση που μετεξελίσσεται σε μία άνευ προηγουμένου κοινωνική και οικονομική διαταραχή, ένα σοκ μεγάλης εμβέλειας, αβεβαιότητας και διαρκείας, με σημαντικό αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα και επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και τη χώρα μας.
Ελληνική οικονομία: Ευκαιρίες, προκλήσεις και κίνδυνοι
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ελληνική οικονομία: Ευκαιρίες, προκλήσεις και κίνδυνοι
Κατά την τελευταία τριετία και με τη λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, η ελληνική οικονομία κινήθηκε με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτή πολλών άλλων οικονομιών της Ευρωζώνης.
H προσαρμογή σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο στην εποχή του Covid-19
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ H προσαρμογή σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο στην εποχή του Covid-19
Ο κλάδος των συμβουλευτικών υπηρεσιών καλείται να επενδύσει στις λύσεις τεχνολογίας για να ξεπεράσει το σημερινό κλίμα που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού
Τα οικονομικά της επόμενης ημέρας: Μια ιστορική ευκαιρία
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τα οικονομικά της επόμενης ημέρας: Μια ιστορική ευκαιρία
Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας μας κληροδότησε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που σε συνδυασμό με το αντιπαραγωγικό, καταναλωτικό κρατικό-κεντρικό πρότυπο ανάπτυξης, διαμόρφωσαν σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες και στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία. Οι τελευταίες κρατούν ακόμα και σήμερα δέσμια τη χώρα σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγικότητας και ευημερίας.
Οι επιπτώσεις του Covid-19 σε θέματα ρευστότητας, αποτιμήσεων & χρηματοδοτικών εργαλείων
19 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Νομοσχέδιο των εργατικών-φορολογικών μέτρων
Προβλέψεις αναβαλλόμενης φορολογίας για το 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Προβλέψεις αναβαλλόμενης φορολογίας για το 2020
Η πανδημία COVID-19 έχει τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Πολλές επιχειρήσεις δίνουν αγώνα επιβίωσης και υιοθετούν ενέργειες με σκοπό να εξορθολογήσουν τα κόστη τους και να διατηρήσουν τυχόν πλεονάσματα διαθέσιμων που έχουν για να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες ταμειακών ροών.
Τα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Μια συγκριτική παρουσίαση
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Μια συγκριτική παρουσίαση
Η Grant Thornton Greece, επιδεικνύοντας ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο του συντονισμού του δικτύου της Grant Thornton στις χώρες της Νοτιονατολικής Ευρώπης συγκέντρωσε, σε συνεργασία με τις εταιρείες του δικτύου, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις εξης χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Η παρουσίαση των μέτρων αφορά τα εξής πεδία: Χρηματοδοτικό, Εταιρικό, Φορολογικό, Κοινωνικοασφαλιστικό και Εργασιακό.
Φοροδοξίες, 17.05.2020
ΦΟΡΟΔΟΞΙΕΣ Φοροδοξίες, 17.05.2020
Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας: Οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους μέχρι ποσοστού 60% αυτών που είχαν ήδη τεθεί σε αναστολή.
8 ερωτήσεις και απαντήσεις για την από 01/05/2020 ΠΝΠ αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
8 ερωτήσεις και απαντήσεις για την από 01/05/2020 ΠΝΠ αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020 «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα»
Quick Readiness Assessment Checklist
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Quick Readiness Assessment Checklist
Ενόψει της αυξανόμενης εξάπλωσης του COVID-19, πολλές επιχειρήσεις διαμορφώνουν σχέδια δράσης για τον μετριασμό του δυνητικού αντίκτυπου στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ικανοποιούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (προσωπικό, πελάτες, προμηθευτές, τράπεζες, κράτος, εποπτικές αρχές).
Φοροδοξίες, 19.04.2020
ΦΟΡΟΔΟΞΙΕΣ Φοροδοξίες, 19.04.2020
Συμπλήρωση δηλώσεων Ε1 – πίστωση φόρου αλλοδαπής όταν υπάρχει Σ.Α.Δ.Φ.: Έναντι και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης πιστώνεται στην Ελλάδα ο φόρος αλλοδαπής, εφόσον υφίσταται Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (Σ.Α.Δ.Φ.) που προβλέπει τη μέθοδο της πίστωσης.
11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την από 13/04/2020 ΠΝΠ αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για την από 13/04/2020 ΠΝΠ αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 13/04/2020 σχετικά με τα Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις
Συνέντευξη Δρ. Νικόλαου Καραμούζη στον Real FM 97.8
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συνέντευξη Δρ. Νικόλαου Καραμούζη στον Real FM 97.8
Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97.8o, o Πρόεδρος της Grant Thornton στην Ελλάδα Δρ. Νικόλαος Καραμούζης συζήτησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία.
Φοροδοξίες, 12.04.2020
ΦΟΡΟΔΟΞΙΕΣ Φοροδοξίες, 12.04.2020
Ενδοομιλικές συναλλαγές – Αλλαγές στο λειτουργικό προφίλ των πολυεθνικών εταιριών: Η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 αναγκάζει τις περισσότερες εθνικές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν δράσεις και μέτρα, που κρίνονται αναγκαία για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και αναφορικά με τις εξειδικευμένες διεργασίες του πεδίου της τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών (Transfer Pricing).
Covid-19: Διαχειριστείτε το σήμερα. Προετοιμαστείτε για το αύριο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Covid-19: Διαχειριστείτε το σήμερα. Προετοιμαστείτε για το αύριο.
Η ανθρωπότητα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη, πολυεπίπεδη κρίση. Ο συνδυασμός της πανδημίας της νόσου Covid-19 και των διαφαινόμενων οικονομικών επιπτώσεων οδηγεί σε μία ύφεση άνευ προηγουμένου στο πρόσφατο παρελθόν.
Covid-19: Πώς επηρεάζονται οι αποτιμήσεις στην εποχή της πανδημίας;
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Covid-19: Πώς επηρεάζονται οι αποτιμήσεις στην εποχή της πανδημίας;
Η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές σοκ στις οικονομίες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ουσιώδης δυσμενής μεταβολή στα πλαίσια των εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Covid-19: 10 ερωτήσεις-κλειδιά για τους CFOs σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Covid-19: 10 ερωτήσεις-κλειδιά για τους CFOs σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις
Καθώς ο αντίκτυπος του κορονοϊού (COVID-19) συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων και την έγκρισή της έκδοσής τους πρέπει να έχουν βαθιά γνώση του τι συμβαίνει τόσο κατά την ημερομηνία σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων, όσο και κατά την ημερομηνία έγκρισής τους. Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζουν τι αναμένεται να συμβεί στη συνέχεια.
Τι ισχύει για τις δωρεές και τη φορολογία για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τι ισχύει για τις δωρεές και τη φορολογία για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;
Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν υφίστανται επαρκή κίνητρα, τουλάχιστον να μη δημιουργούνται αντικίνητρα για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να συμβάλουν στον κοινό σκοπό.
Φοροδοξίες, 05.04.2020
ΦΟΡΟΔΟΞΙΕΣ Φοροδοξίες, 05.04.2020
Δωρεές προς το Δημόσιο – απαλλαγή από τον ΦΠΑ στις αγορές από τρίτους: Απαλλάσσεται (υπό προϋποθέσεις) από τον ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών από προμηθευτή προς δωρητή, ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιεί τα αγαθά ή τις υπηρεσίες στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς προς το Δημόσιο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Grant Thornton Greece

Headquarters

Λ. Κατεχάκη 58, Αθήνα, Τ.Κ. 11525

+30 210 7280 000

Email: ContactUs@gr.gt.com

Επικοινωνήστε μαζί μας